Worsteling om de bal

Scrum is een management-, wellicht beter gezegd, een team samenwerkingsmethodiek voor de ontwikkeling en/of optimalisatie van producten en diensten. Werkzaamheden worden verricht door één of meerdere multidisciplinaire teams welke uit circa zeven personen bestaan. De methodiek biedt onder andere pragmatische richtlijnen en structuur voor rollen, verantwoordelijkheden en het houden van teamoverleg. Scrum teams zijn zelfsturend en creëren (deel)producten en/of diensten binnen iteraties die Sprints worden genoemd. Sprints hebben een vastgestelde doorlooptijd van veelal 14 of 30 dagen en leveren gevalideerde resultaten welke in potentie klaar zijn voor gebruik.

In tegenstelling tot de traditionele (waterval) aanpak hoeft het ontwerp voor het creëren van het product/dienst niet van tevoren te worden uitgewerkt in detail. Binnen een Sprint worden namelijk de relevante wensen en eisen uitgewerkt door het team. Door deze aanpak worden tussentijdse resultaten veel eerder zichtbaar en wordt opgedane kennis en inzicht direct toegepast in de opvolgende Sprints. Dat komt de kwaliteit, werkplezier en voortgang ten goede.

De Neve IT Consulting heeft ervaring met verschillende project management methodieken en erkent het belang van een goed afgestemde methodiek waarbij uw wensen en uw bedrijfscultuur zijn ingesloten. Onze ervaring is dat mede hierdoor snel een vertrouwde en effectieve projectomgeving ontstaat waarbij focus kan worden gegeven aan inhoud, stakeholders en de teamleden.